Piratii au capturat o nava greaca in apele Somaliei joi noapte, fiind al treilea incident din ultimele doua luni care implica o nava elena, a anuntat Ministerul elen al comertului maritime. Potrivit CNN, trei dintre marinaraii rapiti sunt romani.

"Nava Titan sub pavilion Saint Vincent, cu un echipaj de 24 de persoane, naviga din Marea Neagra spre Coreea, cand a fost atacata de pirati. Am informat centrele antipiraterie din regiune", a spus un oficial sub acoperirea anonimatului.

Echipajul navei detinute de Albamar Shipping este format din sapte filipinezi, trei greci, trei romani si un ucrainean, potrivit unui purtator de cuvant al guvernului elen, arata NewsIn.

Potrivit NewsIn, atacurile piratilor s-au intensificat in ultimul an in apele Somaliei si acestia au obtinut milioane de dolari in rascumparari.

Luna trecuta, piratii au capturat o nava greaca in apele Somaliei, cu un echipaj de 22 de persoane, iar in ianuarie o alta nava greaca a fost capturata in zona Camerunului, iar capitanul grec a fost ucis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.