Principala manifestatie din ziua de protest din Franta, fata de politica presedintelui Nicolas Sarkozy in conditiile crizei, a strans zeci de mii de persoane la Paris, relateaza AFP

Politia a anuntat ca numarul participantilor a fost de 85.000, in timp ce principalul sindicat, CGT, a afirmat ca numarul a fost de 350.000, citeaza NewsIn.

Mobilizarea, la apelul tuturor sindicatelor si partidelor de stanga, este deja cel mai important de cand protestele fata de politica presedintelui au strans sute de mii de oameni in capitala, la 29 ianuarie.

"Ziua a fost reusita, se intelegea acest lucru", a subliniat liderul sindicatului CFDT.

Guvernul "va trebui sa accepte sa discute din nou cu sindicatele despre platforma" lor, care vorbeste despre locuri de munca, puterea de cumparare, investitii, politici pubilice", a declarat joi dimineata Bernard Thibault, secretarul general al CGT, cel mai mare sindicat frrancez.

O precedenta zi de greve si manifestatii, la 29 ianuarie, a mobilizat intre 1 si 2,5 milioane de persoane in intreaga Franta. Dupa acele marsuri de protest, guvernul a deblocat o suma de 2,6 milioane de euro pentru a ajuta familiile cele mai afectate, dar gestul a fost considerat insuficient de catre sindicate.

In mai multe orase din provincie, mobilizarea a fost importanta joi dimineata. Manifestantii au fost in numar de 25.000-30.000 la Lyon, intre 10.000 si 25.000 la Nisa si intre 34.000 si 60.000 la Grenoble.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.