Premierul francez si un jurnalist au primit miercuri scrisori de amenintare similare celor adresate in ultimele saptamani mai multor personalitati, printre care presedintele Nicolas Sarkozy, au anuntat astazi surse concordante citate de AFP.

Scrisoarea i-a fost adresata jurnalistului Jean-Pierre Elkabbach, la sediul postului de radio Europe 1. Plicul continea, printre altele, un glont.Scrisoarea adresata lui Fillon nu continea glont.

Ambele plicuri au fost puse la posta in departamentul Herault, din sudul Frantei.

Circa 15 scrisori de amenintare, unele continand gloante, au fost trimise prin posta, din sudul Frantei, mai multor ministri si personalitati de dreapta, dar si unor jurnalisti. Doua scrisori i-au fost adresate presedintelui Nicolas Sarkozy.

"Semanati frica, este randul vostru sa va fie frica", arata scrisoarea trimisa in 7 martie din sudul Frantei.

Parchetul antiterorism de la Paris a deschis la inceputul lunii martie o ancheta in acest caz. Un militar in rezerva arestat in 6 martie in cadrul acestei anchete a fost eliberat fara a fi pus sub acuzare.

Primele scrisori fusesera trimise presedintelui Sarkozy, ministrilor de interne Michele Alliot-Marie, al justitiei, Rachita Dati, ministrului culturii Christine Albanel, fostului premier Alain Juppé, in prezent primar la Bordeaux, si altor alesi ai partidului UMP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.