Transporturile aeriene si feroviare erau perturbate in aceasta dimineata in Franta, dupa ce sindicatele au convocat o greva generala, cerand in special cresterea salariilor si asigurarea locurilor de munca, relateaza AFP.

Guvernul "va trebui sa accepte sa discute din nou cu sindicatele pe baza revendicarilor prezentate la inceputul anului", referitoare la "locurile de munca, la puterea de cumparare, la investitii si la politicile publice", a declarat in aceasta dimineata Bernard Thibault, secretar general al principalului sindicat francez, CGT, cioteaza NewsIn.

Traficul aeriean era usor perturbat pe aeroportul parizian Orly, unde mai multe zboruri au fost anulate.

Directia Generala de Aviatie Civila (DGAC) a prevazut perturbari ale traficului pe tot teritoriul tarii, deoarece controlorii de trafic aerian si-au incetat activitatea.

Angajatii companiei de cai ferate franceze, SNCF, au incetat lucrul inca de miercuri seara, paralizand circulatia trenurilor de noapte. Societatea a anuntat ca traficul feroviar este perturbat in special in regiunea Parisului.

SNCF va asigura in medie circulatia a 60% din TGV-uri, iar trenurile Eurostar, catre Londra, si Thalys, catre Bruxelles, vor circula normal.

Sindicatele franceze au facut apel pentru o mobilizare vasta, sperand sa o depaseasca pe cea din 29 ianuarie, cand intre un milion si 2,5 milioane de persoane au protestat in Franta. Principala manifestatie, cea de la Paris, va incepe la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei).

Premierul Francois Fillon a avertizat ca nu vor mai fi oferite fonduri suplimentare, dupa cele 2,6 miliarde de euro acordate in 18 februarie pentru menajele cu o situatie fragila.

Majoritatea francezilor sustin miscarea de protest: 78% o considera justificata, potrivit unui sondaj publicat marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.