Procurorul a cerut astazi "pedeapsa maxima", adica inchisoarea pe viata, impotriva austriacului Josef Fritzl, judecat pentru sechestrarea si violarea fiicei sale, precum si pentru omor

Curtea cu juri din Sankt-Polten va da astazi verdictul in procesul lui Josef Fritzl, acuzat ca si-a sechestrat si violat timp de 24 de ani fiica si ca a lasat sa moara un bebelus nascut in urma incestului. Austriacul se asteapta sa fie condamnat la inchisoare pe viata, relateaza NewsIn, citand AFP.

Dupa o modificare suprinzatoare a strategiei de aparare, Fritzl a pledat miercuri vinovat de toate acuzatiile, inclusiv pentru omor si sclavie, pentru care pledase initial nevinovat.

Cei trei judecatori si opt jurati vor trebui sa hotarasca si daca Fritzl va fi internat intr-un centru psihiatric specializat, asa cum a recomandat psihiatrul Adelheid Kastner, chemata sa depuna marturie, si asa cum a cerut si procurorul Christiane Burkheiser.

Internarea intr-un azil a fost motivata de expert prin faptul ca acuzatul este foarte periculos, in pofida varstei sale inaintata, de 73 de ani, si risca sa recidiveze.

Daca instanta va decide astfel, austriacul va fi plasat intr-un centru de psihiatrie pana cand medicii vor hotari ca nu mai reprezinta niciun pericol. Ulterior, el isi va ispasi in inchisoare restul pedeapsei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.