Un fost consilier al lui George W. Bush la Casa Alba a fost condamnat miercuri la doi ani si jumatate de inchisoare pentru ca a deturnat aproape 600.000 de dolari de la un ONG care actiona in favoarea Cubei, a informat o sursa judiciara, relateaza AFP.

Judecatorul federal din Washington, Reggie Walton, a urmarit pledoaria guvernului, care a cerut intre 30 si 37 de luni de inchisoare pentru Felipe Sixto, care a pledat vinovat in decembrie, potrivit NewsIn.

Sixto era acuzat ca a deturnat in beneficiu personal suma de 579.247 dolari de la Agentia americana pentru dezvoltare internationala, bani destinati in principiu Centrului pentru o Cuba libera (CEF), al carui secretar general era din 2003.

Sixto, care se ocupa de un program de furnizare de aparate de radio pentru cubanezi, cumpara respectivele aparate la cel mai mic pret posibil si le revindea apoi CEF, bagand in buzunar diferenta, prin intermediul unei societati false.

Cand a izbucnit scandalul, in martie 2008, Sixto a demisionat imediat, apoi a inapoiat banii, potrivit justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.