Statele Unite au anuntat miercuri ca sustin o declaratie a Natiunilor Unite privitoare la drepturile homosexualilor, continuand astfel sa abroge politicile fostei administratii Bush, relateaza NewsIn.
Statele Unite se vor alatura celor 66 de tari semnatare a acestui apel istoric, citit la 18 decembrie la ONU de Franta, a spus purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Robert Wood.

Aceasta decizie nu va avea consecinte juridice in Statele Unite, a precizat el. "Faptul ca sustinem aceasta declaratie nu implica nicio obligatie legala", a subliniat Wood.

Declaratia politica, ce nu are caracter de constrangere, a primit sustinerea tuturor statelor din UE. Apelul reafirma "principiul de nediscriminare care cere ca drepturile omului sa se aplice in acelasi mod fiecarei fiinte umane, independent de orientarea sexuala sau de identitatea de gen". Tarile care s-au alaturat "condamna incalcarile drepturilor omului bazate pe orientarea sexuala sau identitatea de gen, oriunde sunt ele comise".

Comunitatea homosexualilor din SUA a votat pentru Barack Obama in alegerile din noiembrie. Bush, aliat al grupurilor religioase si conservatoare si atasat valorilor traditionale, s-a opus casatoriei intre homosexuali si a sustinut un amendament care ar fi interzis recunoasterea legala, dar care a fost respins. El a mentinut politica impusa homosexualilor de a-si ascunde orientarea sexuala cand intra in armata.
Casa Alba a reiterat opozitia lui Obama fata de o interzicere constitutionala a casatoriei intre homosexuali si dreptului cuplurilor homosexuale de a adopta copii. Ea spune ca legile impotriva discriminarii profesionale fata de orientarea sexuala trebuie ascultate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.