Josef Fritzl, in varsta de 73 de ani, care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, in pivnita locuintei sale, are o nevoie maladiva de putere si admite "ca s-a nascut pentru a viola", potrivit expertizei psihiatrice, prezentata miercuri in procesul sau la Curtea cu juri din Sankt-Plten.
"In sufletul sau fierbe nevoia de putere. Este capabil sa se controleze, dar cand acest control slabeste, dorinta explodeaza", a spus experta Adelheid Kastner, descriind personalitatera ambigua a acuzatului, potrivit NewsIn.

Aceasta nevoie de putere "trebuie sa si-o indeplineasca fie sexual, fie in alt mod. Atat timp cat exista pulsiuni sexuale, el isi va exprima in acest mod nevoia de putere, dar aceasta nevoie nu va disparea prin disparitia pulsiunilor sexuale", a subliniat ea.

In opinia expertei, Fritzl trebuie internat intr-un centru specializat, pentru ca varsta sa avansata nu diminueaza in niciun fel riscul pe care il reprezinta.

"Persista pericolul sa comita din nou acte grave, daca nu este ingrijit, de aceea va fi necesara tratarea lui pana cand vom putea spune ca nu mai este periculos", a declarat specialista in fata tribunalului. "Sunt reunite conditiile pentru a-l plasa in centru psihiatric specializat", a adaugat ea.

Inainte de proces, intr-un raport de 130 de pagini din care presa publicase fragmente, psihiatrul il declarase pe Fritzl responsabil penal pentru faptele sale, dar identificase la acesta tulburari grave de personalitate si deviante sexuale.

Verdict in procesul Fritzl, cel mai probabil joi dupa-amiaza

Kastner a insistat pe partea ambivalenta a acuzatului, care a reupsit sa aiba o viata dubla diabolicpa fara stirea familiei si a anturajuluu, timpd e aproape un sfert de secol. "Pe de o parte era fatada, unde totul functiona, dar, in strafunduri, fierbeau anumite nevoi", a precitzat ea. Experta a adaugat ca acutzatul era constient ca are "o parte rea" si admite ca "s-a nascut pentru a viola".

Miercuri s-a anuntat ca Fritzl a pledat vinovat la toate capetele de acuzare formulate impotriva sa, dupa ce initial pledase nevinovat la cel de omor si sclavie. Fritzl, in varsta de 73 de ani, pledase deja vinovat pentru incest, sechestrare, amenintare si viol dar se declarase nevinovat de omor. Aceasta acuzatie a fost formulata de procurori pentru ca unul dintre copiii nascuti in pivnita in cei 24 de ani de sechestrare a murit la scurt timp dupa nastere. Iar daca va fi declarat vinovat pentru omor, Fritzl risca inchisoare pe viata. El negase de asemenea ca si-a tratat fiica si pe copiii ei ca pe niste sclavi.

Fritzl pledeaza vinovat pentru viol si incest, dar nevinovat pentru crima si sechestrare

Marti dezbaterile au avut loc cu usile inchise pentru a proteja victimele, in special in timpul vizionarii depozitiei de 11 ore a lui Elisabeth. Potrivit presei, Elizabeth a asistat marti la o parte din proces. Miercuri, presa si publicul au din nou acces in sala de judecata.

In cursul dupa-amiezii, cei trei judecatori se vor retrage pentru a pune la punct o serie de intrebari pe care le vor adresa juratilor. Cei opt jurati vor trebui apoi sa raspunda cu da sau nu intrebarilor, care vor fi date publicitatii.

Intrebata de ce Fritzl a dorit atat de multi copii, experta a spus ca, pentru acuzat, "cu cat avea mai multi copii cu atat era mai sigur ca poate domina relatia si isi poate exercita puterea". "Potrivit cuvintelor sale, Fritzl a fabricat o situatie care reprezenta tot ce isi dorise vreodata", a notat experta, vorbind despre incredibila capacitate a lui Fritzl de a face abstractie de a doua sa familie, ascunsa, atunci cand isi vedea de ocupatiile sale obisnuite in alte parti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.