Austriacul Josef Fritzl, judecat pentru ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, a pledat vinovat la toate capetele de acuzare formulate impotriva sa, dupa ce initial pledase nevinovat la cea de omor si sclavie

Fritzl, in varsta de 73 de ani, pledase deja vinovat pentru incest, sechestrare, amenintare si viol dar se declarase nevinovat de omor. Aceasta acuzatie a fost formulata de procurori pentru ca unul dintre copiii nascuti in pivnita in cei 24 de ani de sechestrare a murit la scurt timp dupa nastere. Iar daca va fi declarat vinovat pentru omor, Fritzl risca inchisoare pe viata. El negase de asemenea ca si-a tratat fiica si pe copiii ei ca pe niste sclavi, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Procesul lui Frizl intra astazi in cea de-a treia zi, care se va concentreze asupra personalitatii sale, tribunalul urmand sa audieze o expertiza psihiatrica despre resorturile interioare ale acestui tata incestuos, care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani in pivnita casei, facandu-i sapte copii.

Curtea cu juri de la Sankt-Poelten, la 60 de kilometri vest de Viena, care si-ar putea anunta verdictul inca de joi dupa-amiaza, cei trei judecatori si opt jurati, precum si acuzatul si avocatul sau, vor asculta marturia psihiatrei Adelheid Kastner.

In raportul sau de 130 de pagini, din care presa a publicat fragmente, aceasta conchide ca acuzatul poate fi tras la raspundere pentru faptele sale, desi sufera de grave tulburari de personalitate. Dar atentia lui Fritzl si a avocatului sau, Rudolf Mayer, va fi indreptata in special spre aprecierile psihiatrei privind cat de periculos este acuzatul, dar si riscul ca acesta sa recidiveze.

In cazul in care Adelheid Kastnerva spune ca acest risc este real, procurorarea Christiane Burkheiser va avea si mai multe argumente in favoarea internarii lui Josef Fritzl intr-un spital psihiatric special pe o perioada nedeterminata.

Dezbaterile de marti au avut loc cu usile inchise pentru a apara victimele, in special in timpul vizionarii depozitiei de 11 ore a lui Elisabeth. Astazi insa, presa si publicul vor avea din nou acces in sala de judecata.

Fiica lui Fritzl a fost insa prezenta astazi in sala de judecata, scrie presa austriaca. Elisabeth a asistat si marti la o parte din procesul tatalui sau, desfasurat la Curtea cu juri de la Sankt-Pölkten.

Victima in varsta de 42 de ani nu a luat parte la dezbateri, dar a urmarit propria sa depozitie, inregistrata si prezentata in instanta.

Kurier afirma ca Elisabeth voia sa observe reactiile tatalui sau, pentru a le introduce intr-o carte despre calvarul prin care a trecut, pe care intentioneaza sa o scrie.

Contactati de AFP si de agentia austriaca APA, avocatul acuzatului, Rudolf Mayer, cel al victimei, Eva Plaz, si un purtator de cuvant al tribunalului au refuzat sa comenteze informatia.

Mayer a spus doar ca "au fost prezente persoane" in sala, dar ca procesul s-a derulat in spatele usilor inchise si ca nu are dreptul sa ofere alte detalii.

In cursul dupa-amiezii de astazi, cei trei judecatori se vor retrage pentru a pune la punct o serie de intrebari pe care le vor adresa juratilor. Cei opt jurati vor raspunde ulterior, cu da sau nu, intrebarilor, care vor fi date publicitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.