Mai multe ciocniri au avut loc in noaptea de marti spre miercuri in cartierul parizian Montmartre, intre studentii care manifestau si politie, relateaza AFP.

Dupa incidente, pe jos erau numeroase bucati de sticla, iar vitrinele unei supermarket si a doua agentii bancare au fost sparte, relateaza NewsIn. Mai multi martori au declarat ca circa 150 de tineri au intrat pe strada si au comis acte de vandalism.

Un student a declarat ca o parte dintre miile de studenti care s-au intalnit in cursul serii de marti la Universitatea din Paris, in cadrul unei mobilizari a profesorilor si cercetatorilor impotriva unui proiect guvernamental, au decis sa manifesteze spontan pe strazile capitalei.

Dupa ce au blocat pentru scurt timp circulatia in apropiere de Place du Chatelet, din centrul Parisului, grupul a mers in cartierele Montmartre si Barbes, din nordul orasului, unde au fost urmariti de politisti, a spus studentul.

Un jurnalist AFP a vazut zeci de vehicule de politie in zona si a asistat la o arestare.

Contactata de agentia de stiri, Prefectura Politiei nu au comentat informatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.