Ministrul culturii si cultelor, Theodor Paleologu, va efectua o vizita in Franta in perioada 19-22 martie, fiind al cincilea ministru al Guvernului Boc care merge la Paris in decurs de circa o luna.

Ambasada Romaniei la Paris anunta intr-un comunicat ca Theodor Paleologu va avea o serie de intrevederi cu oficiali francezi, inclusiv cu omologul sau Christine Albanel. Ministrul va participa la inaugurarea unei expozitii dedicate lui Napoleon al III-lea, il va decora pe scriitorul roman Paul Barbaneagra, va vizita atelierul pictorului Horia Damian si se va intalni cu IPS Iosif, mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

Paleologu este al cincilea ministru roman care viziteaza Franta in decurs de aproape o luna. Seria oficialilor romani care au mers la Paris a fost deschisa de seful diplomatiei, Cristian Diaconescu, la 16 februarie, cand a avut intrevederi cu omologul sau francez Bernard Kouchner, cu consilierul diplomatic al presedintelui Nicolas Sarkozy, Jean-David Levitte, si cu oameni de afaceri francezi. A fost apoi randul ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, care s-a aflat la Paris inttre 20 si 21 februarie, la invitatia omologului sau Michel Barnier, cu ocazia deschiderii Salonului International al Agriculturii. La inceputul saptamanii trecute, ministrul apararii nationale, Mihai Stanisoara, a discutat la Paris, printre altii, cu reprezentantii EADS (compania care produce avionul multirol Eurofighter) despre noile proiecte pe care concernul european doreste sa le faca in Romania. Ambasada Romaniei la Paris a anuntat ca luni s-a aflat la Paris ministrul roman al economiei, Adriean Videanu, la invitatia omologului sau Christine Lagarde. Videanu s-a intalnit cu ministrul francez al energiei, Jean-Louis Borloo, dar si cu directorul general delegat al GDF-SUEZ, Jean-François Cirelli.
La randul sau, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat marti ca secretarul de stat Bogdan Mazuru participa la Paris, miercuri si joi, la o runda de consultari romano-franceze pe problematica europeana.

Intr-un interviu acordat RFI cu ocazia vizitei sale in Franta, ministrul apararii Mihai Stanisoara mentiona ca este de asteptat ca presedintele Romaniei sa vina la Paris "undeva in luna mai" si dupa aceasta, "in toamna, se preconizeaza a avea loc si vizita premierului Emil Boc". Insusi ministrul remarca atunci o "efervescenta" a intalnirilor bilaterale romano-franceze in aceasta perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.