Europarlamentarul italian Alessandro Battilocchio a declarat, marti, ca mass-media a pus accent prea mult pe problema drepturilor romanilor din Italia si prea putin pe obligatiile pe care le au acestia fata de statul italian.

Invitat, marti, la o conferinta organizata de PSD pe tema situatiei romanilor din Italia, Alessandro Battilocchio a afirmat ca de la nivelul statului italian trebuie transmise doua mesaje clare: "in primul rand cine comite un delict trebuie pedepsit, iar in al doilea rand cetatenilor romani din Italia trebuie sa li se asigure securitatea''.

Membru in Comisia pentru Dezvoltare a Parlamentului European, dar si membru al Partidului Socialist Italian, Battilocchio spune ca posibilitatea cetatenilor romani de se misca liber in interiorul UE nu trebuie limitata, dar trebuie intarite legaturile dintre institutiile ce se ocupa de securitatea publica din cele doua tari.

In schimb, europarlamentarul italian a catalogat actiunea autoritatilor italiene de a-i amprenta pe copii rromi din Italia ca fiind o idiotie: '' Vreau sa ma refer si la ideea autoritatilor italiene de a-i amprenta pe copii rromi: era o idiotie. Nu am mai continuat.''


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.