Mai multi manifestanti au strans pantofi pentru a protesta fata de venirea lui George W. Bush in Canada, unde va sustine primul sau discurs de la retragerea din functie, relateaza AFP.

Bush a sosit in Calgary, provincie petroliera din Alberta, unde va sustine un discurs in fata a 1.500 de persoane care au platit cate 315 dolari pentru a-l asculta, potrivit NewsIn.

Insa, in fata cladirii in care Bush va sustine discursul, manifestantii il vor primi aruncand pantofi intr-o efigie a fostului presedinte american. "Credem ca vor veni circa 200 de persoane", a spus Colette Lemieux din Alianta canadiana pentru Pace, organizatoare a protestului.

"Este un criminal de razboi si trebuie sa dea socoteala. Faptul ca nu mai este presedinte nu schimba nimic. Am primit pantofi din intreaga tara, in semn de solidaritate cu actiunea noastra, si ii vom arunca asupra unei efigii a lui Bush", a explicat ea.

Acest protest este inspirat din actiunea unui jurnalist irakian, care a aruncat cu pantofii spre Bush, in plina conferinta de presa, la Bagdad, gest care l-a costat o condamnare la trei ani de inchisoare.

Bush incepe in Canada o serie de cel putin zece discursuri, turneu care il va duce si in Europa si Asia. Primul sau discurs, din Calgary, este intitulat "O discutie cu George W. Bush", dar temele care vor fi abordate nu sunt cunoscute. Presa nu va fi primita in sala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.