Numerosi adolescenti germani se declara rasisti, consuma droguri si sunt dependenti de jocurile video, potrivit unui amplu studiu asupra tinerilor si violentei, prezentat marti de Institutului de Cercetare si Criminologie din Hanovra

Ministrul de interne, Wolfgang Schäuble, s-a declarat "ingrozit" de aceste date prezentate intr-o conferinta de presa la Berlin, la sase zile de la masacrul comis de un adolescent amator de jocuri video.

"Aceste cifre sunt atat de ridicate incat constituie un bun motiv pentru a ne intensifica eforturile" de lupta impotriva acestor fenomene, a adaugat ministrul conservator.

Un adolescent din sapte - 14,4% - se declara rasist si 29,7% dintre tineri cred ca "in Germania sunt prea multi straini", spun cercetatorii de la Institutul de cercetare si criminologie din Hanovra. Circa 4,3% dintre adolescentii respondenti s-au declarat de asemenea antisemiti, in timp ce 4,9% au spus ca apartin unui grup de extrema-dreapta, relateaza Newsin, citand AFP.

Cecetatorii au chestionat in total 44.460 adolescenti de 15 ani din diverse regiuni din Germania. Studiul mai arata rezultate alarmante in materie de jocuri video pe calculator. Numai 4,3% dintre adolescente, dar 15,8% dintre adolescenti au dezvoltat o dependenta de jocuri video si pe internet, stand mai mult de patru ore pe zi la calculator.

Mai mult de o cincime dintre tineri consuma bauturi alcoolice cel putin o data pe saptimana, 14,3% au consumat deja canabis si 4% droguri dure, de tip LSD sau cocaina.

Rezultatele studiului erau asteptate cu un interes deosebit, Germania fiind socata de atacul comis de un tanar de 15 ani la o scoala. Acesta a ucis 15 persoane si apoi s-a sinucis, saptamina trecuta.

Pentru combaterea acestui fenomen al violentei, directorul centrului de studii a pledat pentru generalizarea cursurilor de dupa-amiaza in aceasta tara in care cursurile se opresc in general la ora 13.30.

"Trebuie sa salvam dupa-amiezele tinerilor", a spus Christian Pfeiffer, propunind activitati scolare sau extrascolare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.