Anchetatorii italieni apeleaza la FBI in dosarul violarii unei adolescente in varsta de 14 ani, la Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, pentru care au fost arestati doi romani, relateaza Il Tempo. Dupa ce testele ADN i-au disculpat pe cei doi romani - Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz - suspectati initial pentru viol, ancheta trebuie sa reporneasca de la zero.

Potrivit cotidianului, politia italiana a apelat la FBI pentru ca procedurile sale in caz de viol difera. Astfel, politia italiana a plecat initial de la declaratiile victimei, apoi s-a bazat pe marturia lui Loyos, fiind convinsa ca autorii sunt cei doi romani, chiar si fara rezultatele testelor ADN. In schimb FBI prefera sa audieze victima "la rece", adica la ceva timp dupa incident, atunci cand amintirile sunt mai clare decat imediat dupa o experienta atat de traumatizanta ca violul, relateaza NewsIn.

In prezent, autoritatile italiene urmaresc orice pista exclusa anterior. Astfel, au ajuns din Romania probele ADN a circa 22 de persoane, membrii ai unei familii de ciobani romi din estul Romaniei. Acestia sunt rude ale lui Ion

Feraru, un detinut in varsta de 25 de ani aflat in inchisoare in Romania, al carui cromozom Y corespunde cu cel izolat de politia italiana din probele recoltate de pe corpul victimei. Cromozomul Y se transmite din tata in fiu si este identic la toate persoanele de sex masculin dintr-o familie. Politia romana a prelevat saliva de la verii si fratii lui Feraru si analizeaza aceste mostre, dupa care probele vor fi trimise si la Roma, unde politia va face o analiza paralela. Intre timp, anchetatorii incearca sa stabileasca daca vreuna dintre aceste 22 de persoane s-a aflat in Italia in ziua in care a avut loc violul.

In plus, politia se concentreaza pe gasirea persoanei care a vandut telefoanele mobile furate de la adolescenta in varsta de 14 ani violata si de la prietenul ei.

Anchetatorii italieni au negat insa ca ar exista vreo legatura intre cazul Mailat si violarea unei adolescente in varsta de 14 ani, la Romana, asa cum afirmase luni cotidianul Il Messaggero.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.