Anchetatorii italieni au negat ca ar exista vreo legatura intre cazul Mailat si violarea adolescentei in varsta de 14 ani, in noaptea de Sf. Valentin, la Roma.

La randul sau, interpreta romana din cazul Mailat, Ileana Baboi, care potrivit Il Messaggero ar fi omis in traducerile facute mentiuni privind complici ai lui Mailat, a respins orice acuzatie. "Fiecare cuvant pe care l-am tradus a fost controlat de un magistrat roman, de un reprezentant al ambasadei si de un intepret al apararii. Nimeni nu a avut nimic de modificat. Totul este inregistrat si scris", a spus ea.

Procuratura a subliniat ca orice legatura intre cele doua incidente este "lipsita de fundament", infirmand speculatiile pe care le-a facut publicatia italiana l Messagero, in editia de ieri.

Deocamdata, anchetatorii se concentreaza pe gasirea persoanei care a vandut telefoanele mobile furate de la adolescenta in varsta de 14 ani violata si de la prietenul ei.

De asemenea, sunt asteptate rezultatele a circa 22 de teste ADN facute de politia romana in cazul membrilor unei familii de ciobani romi din estul Romaniei. Acestia sunt rude ale lui Ion Feraru, un detinut in varsta de 25 de ani aflat in inchisoare in Romania, al carui cromozom Y corespunde cu cel izolat de politia italiana din probele recoltate de pe corpul victimei, potrivit NewsIn. Cromozomul Y se transmite din tata in fiu si este identic la toate persoanele de sex masculin dintr-o familie.

Politia romana a prelevat saliva de la verii si fratii lui Feraru si analizeaza aceste mostre, dupa care probele vor fi trimise si la Roma, unde politia va face o analiza paralela. Intre timp, anchetatorii incearca sa stabileasca daca vreuna dintre aceste 22 de persoane s-a aflat in Italia in ziua in care a avut loc violul.

Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz, cei doi cetateni romani arestati initial pentru agresiunea sexuala, dar disculpati ulterior de testele ADN, au fost vizitati luni de un deputat al formatiunii de centru-dreapta Il Popolo della Liberta (PdL), condusa de Silvio Berlusconi. Romanii i-au spus politicianului ca "vor iesi in curand din inchisoare". "Nu am facut nimic, in scurt timp vom iesi de aici", a spus Racz.

In 23 martie el va fi audiat intr-un alt dosar in care este suspectat, cel al violarii unei femei in varsta de 41 de ani, tot la Roma.

Loyos a declarat ca, dupa ce va fi pus in libertate, va ramane in Italia, unde va munci "pentru a trimite bani familiei din Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.