Anul 2009 este Anul International al Astronomiei, a hotarat ONU, in cadrul celei de-a 62-a Adunari Generale a Organizatiei. In acest fel, se marcheaza 400 de ani de la doua dintre cele mai mari realizari din istoria acesteri stiinte.

In 1609, fizicianul italian Galileo Galilei foloseste pentru prima oara telescopul pentru a cerceta cerul pe timp de noapte. In acelasi an, astronomul german Johannes Kepler isi publica cea mai importanta lucrare, “Astronomia nova”.

UNESCO, agentie aflata in subordinea ONU, va coordona activitatile desfasurate cu aceasta ocazie, alaturi de Uniunea Astronomica Internationala. La ceremonia de deschidere, desfasurata la mijlocul lunii ianuarie la Paris, orasul unde isi au sediul central cele doua organizatii, au participat astronauti, artisti, diplomati si studenti din domeniul astronomiei din peste 100 de tari.

Oamenii s-au uitat mereu catre cer pentru a gasi raspunsuri la intrebarile “Cum am ajuns aici?” si “De ce suntem aici?”, a declarat, la gala de deschidere a manifestatiilor, Ko?chiro Matsuura, directorul general al UNESCO.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.