Politia italiana ancheteaza existenta unei posibile legaturi intre violarea unei tinere de 14 ani la Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, si cazul lui Nicolae Romulus Mailat, relateaza Il Messaggero.

Interpreta din cazul lui Mailat, romanul condamnat la 29 de ani de detentie pentru violarea si uciderea Giovannei Reggiani in 30 octombrie 2007, ar fi omis in traducerea facuta mentiunile privind niste complici ai agresorului. In prezent politia italiana, ajutata de interpreti romani, verifica daca Ileana Baboi a omis din greseala sau intentionat informatiile.

Acesti potentiali complici ar fi frecventat tabara Tor di Quinto, unde locuia Mailat, dar si pe cea de la Trionfale, unde stateau cei doi romani arestati in dosarul violarii adolescentei, Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz, arata NewsIn.

Loyos, retinut in 17 februarie la Roma, a marturisit initial ca el a violat fata in varsta de 14 ani si l-a denuntat pe Racz. Ulterior el si-a retras declaratiile, afirmand ca a fost supus la presiuni. Testele ADN par sa ii disculpe pe cei doi romani, dar anchetatorii italieni sunt de parere ca Loyos ii cunoaste pe adevarati autori ai violului.

La randul sau, Racz a declarat ca celalalt roman a facut marturisirea initiala pentru ca apara alti conationali, de care ii este teama. Politistii cred ca acesti conationali ar putea fi aceeasi complici din cazul Mailat.
Intepreta din cazul Mailat, Ileana Baboi, aflata in Italia din 1982, a fost agresata la sfarsitul lunii februarie de un conational.

In paralel, politistii verifica ce s-a intamplat cu cele doua telefoane mobile furate de la victima violului si de la prietenul ei. Unul dintre mobile ar fi fost gasit in Romania, la un rom din Transilvania, care a declarat ca l-a cumparat de la un conational. Romului i-au fost prelevate probe ADN.

Celalalt telefon a fost cumparat de un italian de la un vanzator senegalez. Potrivit politiei, italianul a fost interogat si nu are nicio legatura cu acest caz. Barbatul care i-a dat mobilul senegalezului, pentru a-l vinde, este cautat in continuare, dar e posibil sa fi fugit din tara.

In declaratia sa initiala, Loyos a spus ca i-a dat lui Racz cele doua mobile, pentru a le vinde unui grup de romi sarbi.

Potrivit La Repubblica, probabil ca agresorii nu erau de aceeasi nationalitate, pentru ca vorbeau intre ei in italiana, chiar daca avand un accent strain puternic. Astfel, politia ar cerceta in prezent, in secret, si un grup de albanezi.

In conditiile in care ancheta nu pare, insa, sa progreseze, vanzarile de spray lacrimogen au crescut semnificativ in zona unde a avut loc violul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.