Moderatorul unei retele de forumuri online care gazduiau opinii ostile puterii de la Moscova a fost internat impotriva vointei sale intr-un spital de psihiatrie, a anuntat duminica o miscare rusa de opozitie.

Vadim Cearusev fondase mai multe grupuri de discutii pe reteaua online de socializare "V Kontakte" (In legatura), una dintre cele mai populare din Rusia, potrivit NewsIn.

Desi mai multi opozanti rusi au fost internati in spitale de psihiatrie, practica folosita frecvent in epoca sovietica, este pentru prima oara cand se ia o asemenea masura impotriva unui cyber-disident, a remarcat o reprezentanta a opozitiei.

"Dupa parerea mea, este prima oara cand aceasta masura i se aplica unui militant politic care activeaza pe internet", a declarat Olga Kurnosova, membra a miscarii de opozitie Frontul cetatenesc unit, condus de fostul campion mondial la sah Garry Kasparov.

Vadim Cearusev a fost internat impotriva vointei sale, saptamana trecuta, la spitalul psihiatric de la Sankt Petersburg. Masura a venit dupa ce un tribunal a aprobat recent cererea clinicii psihiatrice ca Cearusev sa fie tratat, desi nu i se diagnosticase nicio boala, a anuntat miscarea lui Kurnosova.

"Acest spital este unul dintre cele mai de temut" aziluri psihiatrice, a spus Kurnosova, adaugand ca Cearusev primise amenintari prin telefon inainte de a fi internat.

Cearusev moderase mai multe grupuri de discutii precum "Nu am votat pentru Rusia Unita, nici pentru marioneta lui Putin (partidul premierului Vladimir Putin, respectiv presedintele Dmitri Mevdedev - n.red.)" sau "Sunt impotriva dictaturii KGB in Rusia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.