Majoritatea britanicilor se opun dreptului la munca in tara lor pentru cetatenii celorlalte state membre UE, arata un sondaj pentru Financial Times publicat luni.

Sondajul FT/Harris arata ca majoritatea celor intervievati, 54%, se opun dreptului la munca in Marea Britanie pentru cetateni ai altor state membre UE. Opozitia fata de imigratia legala pe piata muncii este mai ridicata decat in Germania, Franta, Italia sau Spania, unde s-a realizat acelasi sondaj. Harris Interactive a intervievat 6.538 de adulti din cele cinci tari, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

In plus, mai mult de trei sferturi dintre britanici sunt de parere ca imigrantilor ar trebui sa li se ceara sa plece din tara, daca nu au un loc de munca.

Somajul in Marea Britanie este la cele mai ridicate cote din ultimul deceniu, iar acest lucru a readus in atentie problema muncitorilor straini. Muncitorii britanici din sectorul constructiilor au protestat anul acesta fata de angajarea unor italieni si portughezi.

Ministrul britanic pentru imigratie, Phil Woolas, a declarat ca aceste concluzii nu sunt surprinzatoare si ca face toate eforturile pentru a da asigurari populatiei ca muncitorii straini nu ii lasa fara locuri de munca pe cei britanici.

Marea Britanie a introdus restrictii pe piata muncii pentru Romania si Bulgaria, care au aderat la UE in 2007, spre deosebire de tarile care au aderat in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.