Cancelarul german Angela Merkel a anuntat initiativa de intensificare a controalele asupra armelor, eventual inopinate, dupa uciderea a 15 persoane de catre un adolescent, care apoi s-a sinucis

"Nu putem impiedica repetarea unor astfel de masacre, dar una dintre lectiile acestui ingrozitor eveniment este ca trebuie sa fim vigilenti", a declarat Merkel pentru postul de radio public. "In ceea ce priveste detinerea de arme si munitii, este un subiect pe care trebuie sa fim deosebit de atenti, ca regulile sa fie aplicate", a notat acesta.

Merkel a citat recurgerea "la controale inopinate".

Merkel a mai spus ca se numara printre cei care reflecteaza la "problema inregistrarilor video violente care circula pe internet". "A pleda mereu pentru libertatea internetului, acest lucru nu ne va ajuta", a subliniat cancelarul german, relateza NewsIn, citand AFP.

Tim Kretschmer a ucis elevi si profesori in fosta sa scoala din Winnenden, inainte de a se sinucide.

Ucigasul, amator de arme de foc si filme horror, era inarmat cu un pistol Beretta ce apartinea tatalui sau. El a descoperit codul de opt cifre de la dulapul blindat unde se aflau 15 arme, cumparate legal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.