Politia franceza a arestat vineri un tanar in varsta de 18 ani care a publicat joi seara pe un site un mesaj in care ameninta ca va comite un carnagiu intr-un liceu, a anuntat o sursa judiciara citata de AFP.
Tanarul, arestat vineri dimineata in locuinta sa din Villemomble, in apropiere de Paris, a fost plasat in arest preventiv. Nicio arma nu a fost gasita in casa lui, a precizat sursa.

El a explicat ca a postat mesajul "in gluma", potrivit unei surse din politia franceza.

"La Raincy (un liceu situat in apropiere de Paris - n.red.) va curge sange, am arme", ar fi scris baiatul pe un forum, la o zi dupa carnagiul dintr-o scoala din sud-vestul Germaniei, soldat cu moartea a 16 persoane.
Alertata de site-ul respectiv, politia l-a descoperit pe autorul mesajului cu ajutorul adresei de IP.

In Franta, Codul Penal pedepseste de doi ani in inchisoare si o amenda de 30.000 de euro transmiterea sau divulgarea unor amenintari fara fundament.

False alarme de acelasi gen au avut loc vineri si in Germania si Olanda, dupa atacul armat la un liceu din Germania, soldat cu moartea a 15 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.