Aproximativ 50 de tineri greci care purtau cagule au spart vineri geamurile mai multor banci si magazine si au avariat masini pe strazile comerciale din cartierul de lux Kolonaki, din centrul Atenei, transmite AFP.
Atacurile, comise vineri in jurul orei pranzului, cand zona era foarte aglomerata, au durat cateva zeci de minute, potrivit comerciantilor ale caror magazine au fost atacate, arata NewsIn. Tinerii, inarmati cu rangi si bate, au spart vitrinele magazinelor, fugind inainte de sosirea politiei.

Autorii atacului au lasat in urma lor fluturase in care cereau eliberarea unui tanar arestat in 2007 pentru jefuirea unei banci la Atena si care se declara anarhist. El este fiul unui lider al partidului radical de stanga Syriza, reprezentat in Parlament.

Grupul de tineri a spart geamurile mai multor sucursale bancare, printre care Banca Nationala a Greciei, si vitrinele a 50 de magazine, dintre care mai multe erau de lux. Tinerii au spart si geamurile a 20 de masini si au provocat pagube fatadelor mai multor banci si magazine de cartier. Mai multe bancomate au fost defectate.

Potrivit vanzatorilor, tinerii nu au jefuit magazinele. Dupa-amiaza, grupuri de scutieri patrulau in cartierul Kolonaki, unde mai multe strazi au fost inchise circulatiei.

Potrivit unei surse din politie, tinerii s-au refugiat in cladirea Facultatii de Drept din centrul Atenei. Interventiile fortelor de ordine in campusuri si facultati sunt supuse unor conditii foarte stricte in Grecia.
Autoritatile elene se confrunta cu intensificarea violentelor, in special in urma mortii unui tanar de 15 ani, impuscat mortal de un politist la Atena, la 6 decembrie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.