Ginerele fostului presedinte rus Boris Eltin, Valeri Okulov, cazut in dizgratie, va fi inlocuit in curand in functia de director general al companiei aeriene Aeroflot de catre un apropiat al Kremlinului, potrivit Kommersant

Decizia legata de inlocuirea lui Okulov, care conduce Aeroflot de 12 ani, a fost deja luata "la cel mai inalt nivel", potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor si din consiliul de administratie al companiei, citate de Kommersant, relateaza NewsIn.

Sursele spun ca Okulov va fi inlocuit de vicepresedintele conglomeratului rus Sistema, Vitali Saveliev, apropiat de Kremlin.

Sistema este prezenta mai ales in telecomunicataii, banci, imobiliar si in comertul en detail. Saveliev a condus in perioada 1993-1995 banca Rossia, apropiata de administratia prezidentiala, si a fost viceministru pentru dezvoltarea economica in 2004-2007.

"Nu comentam zvonuri", a spus purtatorul de cuvant al Aeroflot in legatura cu informatiile din Kommersant.
Potrivit Kommersant, zvonurile legate de inlocuirea lui Okulov au aparut in vara lui 2008, dupa plecarea din companie a consilierului prezidential Viktor Ivanov care, potrivit unor surse, il sustinea pe ginerele lui Eltin.

Ivanov, care era seful consiliului de administratiei al Aeroflot, a fost numit seful serviciilor antidrog, in timp ce ministrul transporturilor, Igor Levitin, i-a luat locul in compania aeriana. Divergentele dintre Okulov si Levitin s-ar afla la originea deciziei Kremlinului.

Analisti citati de Kommersant au vorbit despre o noua "repartizare a sferelor de influenta" in sectorul transporturilor aeriene si se asteapta la schimbari serioase in conducerea Aeroflot, schimbari ce risca sa destabilizeze compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.