Unul dintre romanii acuzati in dosarul violarii unei adolescente de 14 ani la Roma, Alexandru Isztoika Loyos, in cazul caruia justitie italiana a decis sa fie eliberat, va ramane in continuare in inchisoare, in baza unui nou mandat pentru calomnie si autocalomnie, relateaza Il Tempo.
Celalalt roman arestat in acest dosar, Karol Racz, este deja vizat de un al doilea mandat de arestare pentru violarea unei italience in varsta de 41 de ani, in 21 ianuarie.

Un tribunal din Roma a anulat marti ordinul de mentinere in arest a celor doi romani arestati in dosarul violarii unei adolescente de 14 ani, la Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, dupa ce rezultatele testelor ADN i-au disculpat.

La scurt timp dupa aceea, insa, autoritatile au emis un alt ordin de arestare pe numele lui Loyos, pentru calomnie si autocalomnie. Barbatul a marturisit initial violul si l-a denuntat pe Racz, dupa care a retractat si a spus ca a fost supus la presiuni prihologice. Ulterior el a afirmat si ca a fost batut de agentii romani pentru a marturisi. Fortele de ordine italiene si politia romana au respins aceste acuzatii, iar inregistrarea video a interogatoriului lui Loyos pare sa confirme ca barbatul nu a fost supus la niciun fel de presiuni, potrivit NewsIn.

Procurorul Vincenzo Barba ceruse justitiei ca cei doi sa fie mentinuti in arest, considerandu-i responsabili pentru viol sau "complici morali" la comiterea agresiunii sexuale. "Sunt convins ca cei doi romani au fost in parcul Caffarella. Daca nu ei sunt cei care au comis agresiunea sexuala, au asistat la acest fapt", a spus procurorul, precizand ca un medic care facea jogging in parcul in care a avut loc violul i-a vazut pe romani.

Daca va fi gasit vinovat de calomnie, Loyos risca intre patru si 20 de ani de detentie, iar pentru autocalomnie intre unul si trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.