Vicepresedintele american Joe Biden a asigurat marti aliatii Statelor Unite, reuniti la sediul NATO din Bruxelles, ca a venit sa asculte ce au ei de spus despre Afganistan si Pakistan, pentru "a se ajunge la o strategie comuna" in regiune, relateaza AFP.

"Ma aflu aici pentru consultari si pentru a asculta, sperand sa ajungem la o strategie comuna in Afganistan", a declarat el, in deschiderea primei sale intalniri cu membrii Consiliului Atlanticului de Nord.

"Cand construim impreuna o strategie, ea functioneaza", a subliniat Biden, citat de NewsIn.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a abordat deja, saptamana trecuta, la Bruxelles, acest subiect cu omologii ei din NATO si UE, propunand organizarea unei conferinte internationale despre Afganistan la 31 martie.

Pentru Biden, fost presedinte al comisiei de afaceri externe din Senat, este a doua sa vizita intr-o luna in Europa. In februarie, el a sustinut primul sau discurs pe politica externa sub noua administratie Obama, in Conferinta pentru securitate de la Munchen.

Biden va discuta marti si cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, cu Javier Solana si cu premierul belgian Herman Van Rompuy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.