Diplomatii ucraineni expulzati de la Bucuresti ar fi putut foarte bine spiona in favoarea Rusiei, care este mult mai interesata decat Ucraina de informatii la care are are acces Romania, scrie publicatia ucraineana Segodnia.

Ministerul ucrainean al Apararii, principala institutie de la Kiev afectata de acest scandal pentru ca cei doi expulzati de la Bucuresti sunt un atasat militar si consilierul acestuia, nu a facut niciun comentariu oficial.

In schimb in cercurile apropiate Consiliului de Securitate si Aparare nationala a fost avansata o noua varianta a scandalului. Astfel, se presupune ca diplomatii ucraineni expulzati au fost doar veriga transmitatoare a informatiilor secrete, care ar fi fost destinate Moscovei, si nu Kievului, relateaza NewsIn.

"Nu avem secrete deosebite fata de Romania, in schimb rusii sunt interesati de multe, in special de tematica NATO. Dar intrucat diplomatii rusi sunt foarte protejati, la Bucuresti au putut actiona prin ucraineni, adevarat, si aici s-a dat gres", a declarat o sursa citata de Segodnia.

De altfel, aceasta versiune ar putea avea si o provenienta romaneasca, avand in vedere ca Bucurestiul, in prezent, incearca activ sa discrediteze Ucraina in ochii Europei, urmarind in special interdictia canalului Bistroe, mai scrie Segodnia. Mai ales ca, dupa cum se considera in Consiliului pentru Securitate si Aparare nationala, daca romanii vor convinge europenii si NATO ca diplomatii ucraineni au lucrat in favoarea Rusiei, in scurt timp ar putea urma pasi asemanatori impotriva atasatilor militari ucraineni de la Bruxelles, Paris si Berlin, incheie cotidianul Segodnia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.