Discutiile dintre Israel si Autoritatea Palestiniana privind retragerea militara din Fasia Gaza, planuita pentru luna august, s-au blocat, in noaptea de luni spre marti, din cauza unor neintelegeri de ordin tehnic. Haim Ramon, ministru israelian fara portofoliu, a afirmat, ieri, ca momentul critic a fost discutia despre hartile cu zonele civile si militare care urmeaza a fi evacuate.

Potrivit acordurilor initiale, israelienii erau obligati sa ofere harti detaliate ale infrastructurii de apa si energie electrica din coloniile evreiesti care vor fi evacuate. Saeb Erakat (foto), negociatorul-sef al palestinienilor, a afirmat ca "insista" sa obtina harti detaliate pentru ca negocierile sa fie deblocate.

Israelul trebuie sa retraga armata si peste 8.000 de colonisti din Fasia Gaza si din patru localitati din Cisiordania, in cadrul unui proces de zece saptamani, asteptat sa inceapa la mijlocul lunii august.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.