China a scos duminica la licitatie 1.000 din cele 2.008 tobe care au fost utilizate la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, castigandu-se peste 6 milioane de euro, informeaza NewsIn

La licitatie au participat 439 de persoane, evenimentul tinand aproximativ opt ore. Instrumentele sunt facute din bronz si bucati de lut si au fost numite tobe Fou.

Unul din participantii la licitatie, Su Chunli, din provincia Jiangsu, a afirmat ca a achizitionat zece tobe Fou cu suma de 61.067 de euro. Chunli a spus ca va dona doua dintre instrumente primariei din Nanjing, capitala provinciei Jiangsu, pentru ca aceste tobe reprezinta "cultura traditionala chineza si spiritul olimpic".

Alte 90 de tobe vor fi licitate pe internet pe 13 martie, interesul pentru aceste instrumente fiind foarte mare. O alta licitatie va mai avea loc 18 martie pentru 410 tobe si papirusurile folosite la ceremonia de deschidere.
Jocurile Olimpice de la Beijing au avut loc in perioada 8-24 august 2008, iar presedintele CIO, Jacques Rogge, a catalogat aceasta editie ca fiind una "exceptionala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.