Libia va da in judecata autoritatile elvetiene pentru arestarea in iulie a lui Hannibal Gaddafi, unul dintre fiii liderului libian, a anuntat duminica agentia de presa elvetiana ATS, relateaza NewsIn

"Statul libian, Hannibal Gaddafi si sotia sa vor depune o plangere la tribunalul din Geneva", a spus Charles Poncet, avocatul care actioneaza in numele autoritatilor de la Tripoli. Plangerea va fi depusa in 15 zile, a precizat el.

Hannibal Gaddafi si sotia sa au fost arestati la Geneva in iulie, in urma plangerii a doi dintre servitorii lor, plangere privitoare la rele tratamente. Ei au fost ulterior eliberati.

La sfarsitul lunii august, cei doi servitori - o tunisiana si un marocan - au acceptat sa retraga plangerea.
Incidentul a declansat o criza intre cele doua tari. Tripoli a aplicat o serie de masuri in replica. De exemplu, din vara lui 2008 doi cetateni elvetieni nu pot parasi teritoriul libian.

In ianuarie, un alt fiu al lui Gaddafi, Sayf al-Islam, a anuntat ca Elvetia a facut o oferta Libiei, pentru a pune capat diferendului, dar nu a dat detalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.