Pentru prima data de la urcarea pe scaunul pontifical, Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, legaturi pe care le-a caracterizat "false" si o expresie a "libertatii anarhice" care ameninta viitorul familiei, relateaza Reuters.

De asemenea, Suveranul Pontif s-a pronuntat impotriva divortului, casatoriilor de proba si concubinajului, precum si impotriva contraceptiei. Papa considera toate aceste practici des intalnite in societatea moderna un pericol la adresa familiei. "Diversele forme de dezlegare a casatoriei, concubinajul si pseudo-casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt expresia unei libertati anarhice care, in mod fals, incearca sa treaca drept adevarata libertate a omului", a declarat Papa Benedict al XVI-lea, la o intalnire cu membrii mai multor familii, desfasurata la Catedrala Sfantul Ioan din Roma.

Actualul Papa a condus aproape doua decenii departamentul doctrinar al Vaticanului, pe vremea cand era "doar" cardinalul Joseph Ratzinger.

Aurelio Mancuso, presedintele celui mai mare grup care militeaza pentru drepturile homosexualilor din Italia a criticat pozitia Papei Benedict. "Ratzinger pretinde ca nu intelege ca homosexualii nu reprezinta o amenintare la adresa casatoriilor heterosexuale", a spus Mancuso .

Nu este pentru prima data cand Papa Benedict se opune fatis acestor practici controversate. Recent, Papa a sustinut o campanie a cardinalilor care au cerut alegatorilor sa boicoteze un referendum in Italia referitor la cercetarea in domeniul embrionilor umani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.