Pe fondul crizei economice, care ar putea provoca tulburari sociale, Kremlinul incurajeaza discursurile nationaliste si sponsorizeaza mai multe grupari de tineret pentru a raspandi sentimente patriotice, relateaza The Sunday Times.
Unul dintre acesti tineri este Maria Sergeieva, o posibila stea in ascensiune pe scena politica rusa. In urma cu cinci saptamani, la un miting pro-Kremlin, ea a sustinut un discurs inflacarat in care si-a exprimat increderea deplina in premierul Vladimir Putin si in presedintele Dmitri Medvedev, declarandu-se convinsa ca vor apara populatia in fata crizei economice.

Comentariile de pe internet, unele ironice, altele admirative, in legatura cu aceasta tanara in varsta de 24 de ani, care acuza Statele Unite ca vor sa slabeasca Rusia, au fost atat de numeroase, incat cel mai mare blog din tara a fost nevoit sa interzica noi postari.

Sergeieva, care a pozat in bikini roz pe o plaja, a ales sa poarte numai haine fabricate in Rusia pentru a-si demonstra patriotismul si viseaza sa isi cumpere o masina Volga, "Aston Martinul" rus, din punctul sau de vedere. Cu toate acestea, tanara a pozat recent la volanul unei masini de teren japoneze, apartinand unei prietene, explica ea.

Tanara, provenind din "clasa muncitoare", sustine ca Putin nu este un lider autoritar care a limitat democratia, ci este exact liderul dur si ferm de care are nevoie Rusia pentru a fi puternica, ceea ce Statele Unite nu vor. De altfel, ea acuza Washingtonul de provocarea disputei dintre Ucraina si Rusia, care a dus la suspendarea livrarilor de gaz catre Europa, in luna ianuarie.

"Am fost crescuta sa fiu patrioata inca de la inceput. Dragostea mea pentru Rusia a fost transmisa prin laptele mamei", marturiseste Sergeieva, care se opune imigratiei ilegale si care a infiintat o linie unde cetatenii pot denunta oficialii corupti.

Sustinatoare infocata a partidului de la guvernare Rusia Unita, ea viseaza ca intr-o zi sa devina parlamentar si apoi ministru si pare sa fi facut un pas in directia buna prin discursul sau nationalist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.