Douazeci si opt de irakieni, majoritatea politisti si viitori recruti, au fost ucisi si 58 raniti, duminica, intr-un atentat sinucigas comis de un kamikaze pe motoreta-capcana, care a vizat Academia de Politie de la Bagdad, au anuntat surse din ministerele Apararii si de Interne, relateaza AFP.
Un kamikaze pe motoreta si-a detonat centura cu explozibili in mijlocul unei multimi adunate in fata Academiei de Politie, de pe strada Palestina, din Bagdad. Motoreta avea atasata, de asemenea, o incarcatura exploziva.

Fortele irakiene de securitate, politia si armata sunt tintele predilecte ale insurgentilor si ale militantilor al-Qaida. Mai multe atentate sinucigase au fost comise in fata academiilor de politie, unde de obicei viitorii recruti vin in numar mare.

Atentatul de duminica, unul dintre cele mai grave comise in capitala in ultima perioada, intervine in conditiile in care se considera ca securitatea in Irak s-a ameliorat, ceea ce a determinat de altfel retragerea multora dintre soldatii coalitiei internationale si stabilirea unui termen-limita pentru mentinerea trupelor americane in Irak.

Irakul si-a sporit cu sute de mii de oameni fortele de politie si armata in ultimi ani, in incercarea de a prelua responsabilitatea mentinerii securitatii. Fortele americane se pregatesc sa puna capat operatiunilor lor de lupta pana in septembrie. Fortele irakiene au insa nevoie urgenta de echipament si antrenament inainte de a putea asigura singure securitatea tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.