Un cuplu si cei doi copii adolescenti au fost gasiti morti prin impuscare in apartamentul lor din Carouge, o localitate din cantonul elvetian Geneva, relateaza cotidianul Le Temps, care precizeaza ca familia era de origine romana, iar politia privilegiaza deocamdata ipoteza unei drame familiale.
Agentii au fost alertati de o femeie care nu mai avea vesti depre familia prietenilor ei romani. Politia s-a deplasat imediat la apartamentul de la adresa indicata de femeie, unde a constatat drama. Cele patru cadavre erau ciuruite de gloante.

Politia a instalat bariere pentru a interzice accesul in zona. Cartierul nu este nici muncitoresc, dar nici de lux. Imobilul in care s-a produs tragedia este un bloc cu sase etaje, fara nicio particularitate, situat pe malul raului, noteaza Le Temps. Apartamentul unde s-a produs drama se afla la etajul intai.

Cine le poate oferi imigrantilor protectie atunci cand merg intr-o tara straina? Spuneti parerea pe forumul 9AM.

Potrivit NewsIn, ipoteza cea mai probabila este cea a unei drame familiale, a explicat politia. Este totusi prematura o reconstituire cu certitudine a faptelor. Scenariul ar fi ca tatal, un lacatus care lucra pe cont propriu, si-ar fi ucis cei doi fii, naturalizati in Elvetia, si pe sotie, dupa care s-a sinucis. Daca se va confirma aceasta ipoteza, raman de elucidat motivele masacrului. Locuitorii din cartier sunt interogati de politie, in speranta ca cei care cunosteau familia vor ajuta rapid la elucidarea misterului, scrie Le Temps.

"La 52 de ani, am ratat tot, dar sper sa reusesc in acest ultim gest al meu. Nu vreau sa-mi las familia. Incerc sa o iau cu mine, daca reusesc", sunt cuvintele scrise de capul familiei in romana, pe o foaie de matematica de tip A4, un bilet semnat "Tudor", pe care l-a lasat in furgoneta sa de lacatus parcata peste drum de locuinta, scrie la randul sau Tribune de Geneve.

Barbatul a tras patru gloante - a vizat-o pe sotia sa, nascuta in 1962, pe cei doi fii ai sai in varsta de 19 si respectiv 16 ani si in cele din urma a intors arma spre sine. Toate victimele sunt impuscate in cap. Intre producerea dramei si descoperirea cadavrelor au trecut probabil doua zile.

Vecinii sunt socati, au venit rude, colegi si consternarea li se citeste pe chip, isi strang mainile in tacere in fata cladirii unde s-a produs tragedia, a relatat Tribune de Geneve. Probabil faptele s-au petrecut candva noaptea tarziu, dar nimeni n-a auzit nimic. Cadavrele au fost gasite in locuri diferite din apartament, din dormitor pana in holul de la intrare.

La fata locului au venit patru legisti, care vor trebui sa determine ora aproximativa a mortii, precum si experti de la brigada tehnica si stiintifica. Ei vor trebui sa confirme ca tatal este cel care si-a ucis familia inainte de a se sinucide.

Barbatul, nascut in Romania, a venit in Elvetia in urma cu 30 de ani si s-a casatorit tot cu o romanca. Au avut doi baieti, sportivi, pacticau polo pe apa. Cel mai mare dintre fii era in ultimul an la colegiu si vroia sa devina medic. Mama a fost mai intai vanzatoare, apoi a ramas acasa dedicandu-se familiei si tinea contabilitatea micii firme de lacatuserie mecanica pe care o avea sotul sau.

Unii colegi spun ca tatal acestei familii era "jovial si plin de umor", altii spun ca de ceva vreme avea o suferinta de pe urma careia slabise considerabil. "A pierdut zece kilograme de la inceputul anului si astepta rezultatele unor analize medicale, temandu-se de o veste proasta", a declarat unul dintre cei care il cunosteau.

Apropiatii familiei sunt audiati la sediul politiei, dar, in pofida faptului ca este clar o drama familiala, nimic nu explica deocamdata ce a declansat-o, cu atat mai mult determinarea si rapiditatea executiei, noteaza Tribune de Geneve.

Cu toate acestea, scrisoarea lasata de tata pare sa aduca niste explicatii. Potrivit unor surse, barbatul si-ar fi amenintat deja familia in urma cu o luna cu un pistolet.

Un specialist psiholog sugereaza, de altfel, in cotidianul elvetian, ca este posibil ca barbatul sa fi fost cuprins de un "episod psihotic de paranoia acuta", imaginandu-si ca cei din jur reprezinta o amenintare. Specialistul spune insa ca o stare depresiva este cel mai probabil fond pe care a intervenit drama. Biletul lasat si autoagresiunea sugereaza ca barbatul avea o sensibilitate exacerbata fata de opinia celorlalti si in acest conditii orice forma de esec ia o amploare nemasurata, a explicat expertul.

"Ce s-a intamplat in viata acestui barbat, descris de unii ca jovial, de altii ca autoritar fata de familie? Pierderea slujbei? Probleme de sanatate?"
, se intreaba Tribune de Geneve. Persoanele care trec prin aceasta forma de depresie au sentimentul ca intreprind o adevarata coborare in infern. Rusinea de a fi incapabil de a face fata unui eveniment se adauga adeea suferintei, a explicat psihologul consultat de ziar. Insa, in acest caz, cum se explica faptul ca a avut in vedere nu numai moartea sa, ci si a sotiei si a copiilor lor?

Doctorul Philip Jaffé, de la Institutul universitar Kurt Bösch din Sion, are si o alta ipoteza: "Un secret de familie pe punctul de a fi dezvaluit si faptul ca tatal n-ar fi fost in masura sa-i faca fata nici in raport cu familia, nici in raport cu sine insusi. Ideile vin de-a valma si totul ia proportii nemasurate", spune specialistul. Persoanele care au avut esecuri in viata sfarsesc prin a nu vedea alta solutie decat moartea lor si a membrilor anturajului. Ratiunea nu intervine decat intr-o a doua etapa, cand trebuie sa-si puna in aplicare decizia - sa-si procure o arma de foc, sa astepte ca familia sa se reuneasca acasa, sa stie cum va proceda.

Ancheta va trebui sa lamureasca aceste aspecte ale dramei care, vineri seara, continua sa fie un mister socand comunitatea locala, conchide Tribune de Geneve.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.