Premierul italian Silvio Berlusconi a cerut vineri presei italiene sa inceteze sa mai exagereze criza economica ce afecteaza tara, spunand ca aceasta nu este sub nicio forma "tragica", relateaza Reuters.
"Cred ca este daunator intereselor noastre ale tuturor daca presa continua sa prezinte criza drept ceva definitiv si tragic", le-a spus premierul de centru-dreapta jurnalistilor, potrivit NewsIn.

"Este o criza masiva, dar cred ca adjectivul 'tragic' este absolut nepotrivit, asa ca cer celor care lucreaza in media sa dea dovada de ceva bunavointa, in interesul nostru al tuturor", a spus el.

Cei mai multi analisti se asteapta ca economia Italiei sa se contracte cu circa 3% anul acesta, de trei ori mai mult decat in 2008, cand a inregistrat deja cea mai mare scadere a Produsului Intern Brut din 1975. Italia nu a mai avut doi ani consecutivi de crestere economica negativa din al Doilea Razboi Mondial.
Televiziunile si presa ar trebui sa dea dovada de mai mult sprijin pentru Guvern, a declarat Berlusconi, a carui familie detine principala retea privata de televiziune din Italia si care, ca premier, are o influenta considerabila si asupra radiodifuziunii publice. "Italia are singura televiziune publica din lume care ataca Guvernul in functie", a spus Berlusconi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.