Presedintele amercan, Barack Obama asteapta ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sa confirme ca il va primi in audienta in aprilie, cand acesta va veni la Londra sa discute despre eforturile mondiale privind combaterea crizei. Seful statului american ar fi astfel al unsprezecelea presedinte care o va cunoaste pe Regina.

O astfel de intalnire ar fi neobisnuita, deoarece Obama merge la Londra nu intr-o vizita oficiala, ci pentru a discuta cu liderii statelor industrializate, in summitul informal a G20, relateaza Times Online.

Regina s-a aratat foarte incantata sa-l cunoasca pe Obama, in conditiile in care i-a intalnit pe 10 dintre predecesorii lui. Singurul care a ocupat fotoliul de la Casa Alba si nu s-a intalnit cu monarhul britanic a fost Lyndon Johnson.

In principiu, presedintele Obama este asteptat la Palatul Buckingham pe 1 aprilie, cu o zi inainte sa inceapa conferinta informala G20. Vizita presedintelui american la Londra si summitul G20 sunt elemente centrale in planurile premierului britanic, Gordon Brown, de a face fata crizei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.