Al doilea set de teste ADN in cazul celor doi romani suspectati ca, in seara de 14 februarie, ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani, la Roma, sunt negative, ceea ce arata ca nu ei sunt vinovatii, relateaza TGCOM.

Potrivit Procuraturii, insa, analizele facute deocamdata se refera numai la mucurile de tigari prelevate de la locul faptei si la probele prelevate de la victima. Dar testele de laborator nu s-au incheiat insa, medicii legisti urmand sa se pronunte si asupra probelor luate de pe hainele adolescente si asupra altor dovezi, inclusiv haina cu care s-a imbracat fata intr-un bar unde a cerut ajutor, haina care are pe ea pete de sange si pe care administratorul localului a predat-o politiei.

Intre timp, instanta se va pronunta luni asupra cererii de eliberare a celor doi suspecti, Alexandru Loyos Isztoika si Karol Racz, iar procurorul Vicenzo Barba, insarcinat cu acest caz, va trebui sa isi exprime propria sa parere in acest sens, arata NewsIn.

Joi, autoritatile italiene au emis inca un mandat de arestare pe numele lui Karol Racz, pentru violarea unei femei in varsta de 41 de ani, la Roma, in 21 ianuarie.

Cotidianul La Voce relata marti ca fratele lui Loyos ar putea fi vinovat, de fapt, in timp ce Il Messaggero preciza ca un al treilea suspect a fost identificat de politia de la Bucuresti. Ulterior, procuratura italiana a anuntat ca nu cauta un al treilea suspect in dosarul violului din noaptea de Sfantul Valentin, de la Roma. Potrivit ANSA, o a treia persoana a fost, intr-devar, cercetata, dar ancheta a stabilit inca de la inceput ca aceasta nu se afla in Italia in ziua violului.

La randul sau, unul dintre suspecti, Karol Racz, a declarat miercuri ca Loyos a marturisit violul si l-a denuntat si pe el pentru ca incearca sa apere alti doi romani, persoane importante, de care se teme. "Doi tipi pe care ii cunosc si eu, dar numai din vedere. Eu cred ca ei au comis violul de la Caffarella. Iar eu as putea sa ii recunosc, daca i-as vederea: unul dintre ei era mai mic decat mine", a spus el. "M-a acuzat de frica", a adaugat barbatul.

Avocatul lui Racz a afirmat zilele trecute ca vinovatul nu poate fi clientul sau, pentru ca acesta nu corespunde descrierii facute de victima: este mai mic de inaltime, nu are figura de boxeur si are parul mai scurt.

Racz si Loyos au fost arestati in luna februarie, fiind suspectati ca ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani si l-ar fi batut pe prietenul ei, intr-un parc din Roma. Dupa cateva ore de interogatoriu, unul dintre cei doi suspecti, Loyos, si-a recunoscut fapta si l-a denuntat si pe conationalul sau. Ulterior, insa, el a revenit asupra declaratiei sale, sustinand ca a marturisit la presiunea politistilor italieni si romani. Surse din politia italiana afirma ca agentii romani sunt cei care au exercitat presiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.