Miscarea social politica Actiunea Europeana, partid de opozitie din Republica Moldova, protesteaza fata de retinerea abuziva a doi dintre membrii de catre jandarmi.
Potrivit unui comunicat, jandarmii au retinut miercuri doi studenti pentru ca distribuiau invitatii la concertul pe care partidul il organizeaza la sfirsitul acestei saptamini in Chisinau, dupa care au fost dusi la sectia de politie.

Miscarea social politica Actiunea Europeana (MAE) va depune plingere la Politie si va face o sesizare la Comisia Electorala Centrala impotriva gravului abuz al organelor de ordine care i-au retinut pe cei doi studenti fara nici un temei legal, cat si la OSCE.

MAE este inregistrata la Comisia Electorala Centrala pe pozitia numarul 9 a buletinului de vot, ceea ce ii da dreptul de a face campanie electorala.

“Consideram ca abuzul carabinierilor nu este intimplator, ci la comanda politica a Guvernarii comuniste, deranjata de campania impotriva coruptiei demarata de MAE”, se mai arata in comunicat.


'Dreptul la libera informare, incalcat in Republica Moldova'

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.