Marea Britanie este gata sa inceapa contacte directe cu ramura politica a miscarii siite libaneze Hezbollah, dupa intrarea sa in guvernul de uniune nationala, in iulie anul trecut, a declarat miercuri un membru al diplomatiei britanice, citat de NewsIn

Londra nu mai are contacte oficiale cu Hezbollah din 2005 si a introdus ramura militara a miscarii pe lista sa de organizatii teroriste.

Totusi, ministrul de stat pentru afaceri externe si Commonwealth Bill Rammel a declarat in fata unei comisii parlamentare ca Londra este dispusa sa reia contactele directe cu Hezbollah.

"Ne-am reexaminat pozitia", a spus el. "In lumina evolutiilor pozitive din Liban, a formarii unui guvern de uniune nationala la care participa Hezbollah", Londra a "explorat posibilitatea de a stabili contacte", a explicat el.

A existat deja "o prima intalnire" intre o delegatie de deputati ai Partidului Conservator care a vizitat Libanul si o delegatie parlamentara libaneza, din care facea parte un membru Hezbollah, a declarat Rammel. Scopul este de "a determina Hezbollah sa joace un rol mai constructiv si sa renunte la violenta", a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.