Karol Racz si Alexandru Isztoika Loyos, romanii arestati pentru violul din noaptea de Sf . Valentin din parcul Cafarella din Roma, sunt nevinovati. Politia italiana cauta acum un nou suspect, scrie presa italiana.

Procuratura italiana a anuntat insa ca nu cauta un al treilea suspect in dosarul violului din noaptea de Sfantul Valentin, de la Roma, negand informatiile aparute anterior in presa italiana, relazeaza agentia italiana de presa ANSA.

Potrivit ANSA, o a treia persoana a fost, intr-devar, cercetata, dar ancheta a stabilit ca nu se afla in Italia in ziua violului.

De asemenea, procuratura a subliniat ca testele ADN facute deocamdata, desi favorabile celor doi suspecti romani arestati, nu sunt complete, pentru ca au fost facute numai pe o parte dintre probe: hainele victimei si niste mucuri de tigari. Rezultatele finale vor fi prezentate pana la sfarsitul saptamanii, iar justitia se va pronunta luni asupra mentinerii romanilor in arest sau eliberarii lor.

Presa italiana afirmase anterior ca cetatenii romani Alexandru Loyos Isztoika si Karol Racz nu sunt autorii violului din 14 februarie, de la Roma, a carui victima a fost o adolescenta de 14 ani, potrivit rezultatelor testelor ADN.

Nici probele recoltate de pe corpul victimei, nici urmele de saliva de pe filtrele tigarilor fumate de agresori si recuperate de politie din parc nu corespund profilelor genetice ale celor doi suspecti, care ar putea fi eliberati in curand.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, insa, testele ADN arata ca autorii atacului sunt de aceeasi etnie cu Racz si Loyos. "Mai devreme sau mai tarziu ii vom gasi pe cei care au acele profile genetice", a dat asigurari o sursa apropiata anchetei.

Cotidianul online La Voce afirma ca fratele lui Alexandru Loyos Isztoika ar putea fi implicat in viol.

Nu exista nici un dubiu, cei doi romani arestati in data de 17 februarie pentru violarea unei fete de 14 ani in parcul Cafarella din Roma si brutalizarea prietenului fetei, nu sunt vinovati, subliniaza si cotidianul italian Corriere della Sera.

In acest moment, echipa de politie care se ocupa de acest caz trebuie sa inceapa cercetarile de la zero, chiar daca victim, in momentul in care i s-a aratat fotografia lui Alexandru Loyos l-a recunoscut pe acesta ca fiind cel care a violat-o.

"Victima a vorbit despre un tanar cu inaltimea de 1,75m, in timp ce clientul meu nu are mai mult de 1,55m”, a subliniat de asemenea, avocatul lui Loyos.

Astfel, arata cotidianul italian Corriere della sera, cautarea adevarului in acest caz devine tot mai dificila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.