Scriitorul rus Aleksandr Soljenitin a declarat duminica, intr-un interviu televizat, ca in tara sa nu exista democratie, anunta AFP, citat de Mediafax. Potrivit spuselor sale, "in Rusia exista libertate de expresie si libertatea presei, insa acestea sunt doar semne partiale de democratie". Scriitorul a criticat, de asemenea, sistemul politic din Rusia, in special votul pe liste de partid si guvernatorii regionali. Soljenitin a fost la fel de necrutator si cu Washingtonul. El a criticat aspru "elanul idiot" aparut in SUA acum 10 ani, acela "de a impune democratia de sus in jos, peste tot in lume".

Pe de alta parte, scriitorul a afirmat ca Federatia Rusa ar putea cunoaste o "revolutie portocalie" asemanatoare celei din Ucraina, deoarece tensiunea de aici este in continua crestere. Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1970, Soljenitin a pierdut cetatenia sovietica in 1974, cand a fost expulzat din URSS.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.