Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, a lansat o campanie intitulata "Ajutor real, acum" prin care doreste sa vina in ajutorul cetatenilor afectati de criza economica, anunta presa britanica.

Campania se desfasora in principal pe site-ul special dedicat, www.realhelpnow.gov.uk, care furnizeaza persoanelor fizice si juridice informatii utile despre rezolvarea problemelor ce tin de concedieri, gestionarea platilor catre stat si ajutoare financiare.

De asemenea, campania se va desfasura si in presa scrisa britanica. Machetele publicitare, compuse din imagini asemanatoare unor mazgalituri, contin in centru textul: "Unde ma pot adresa in cazul in care nu-mi pot plati ipoteca?" si, mai jos, raspunsul "Proprietarii de case pot gasi ajutor aici".

Numarul somerilor din Marea Britanie a ajuns la finalul anului 2008 la 1,97 milioane, cel mai ridicat nivel inregistrat din august 1997. Aproximativ 438.100 persoane au apelat la ajutoare de la stat. Economisii estimeaza ca rata somajului va continua sa creasca in urmatoarele luni, urmand ca acesta sa ajunga la 3,5 milioane pana la finalul lui 2010.

Potrivit datelor oficiale publicate la sfarsitul lunii ianuarie, economia Marii Britanii a inregistrat in ultimele trei luni din 2008 cea mai accentuata scadere din 1980, in contextul in care majoritatea familiilor au redus cheltuielile in cel mai rapid ritm din 1991.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.