NATO va trebui informat de urgenta in cazul in care auditul MApN va dovedi ca subofiterul Floricel Achim a vandut informatii secrete cu privire la Alianta, conform procedurilor standard, informeaza surse apropiate anchetatorilor.

Exista proceduri foarte clare prin care membrii Aliantei NATO isi raporteaza unii altora atunci cand informatii cu privire la Alianta pot fi compromise, relateaza NewsIn.

"Acum se face un inventar si se identifica natura tuturor informatiilor. In cazul in care se va dovedi ca sunt si informatii care privesc Alianta, se va aplica automat procedura. Daca se va demonstra ca sunt compromise nu doar informatiile de interes national, ci si din cadrul Aliantei, se va informa de urgenta Alianta", conform surselor.

Potrivit surselor, este greu de crezut, totusi, ca un plutonier ar fi putut avea acces la informatii cu privire la Alianta Nord-Atlantica.

Subofiterul MApN Floricel Achim este acuzat ca, in perioada 2002-2007, a procurat documente avand caracter secret de stat si documente a caror importanta face ca divulgarea lor sa pericliteze siguranta statului, constand in sistemul de comunicatii militare, frecvente radar, harti standard NATO, scheme si harti ale unor subunitati si tehnici militare, indicative ale unitatilor militare si planuri de aparare, conform Curtii de Apel Bucuresti, care a dispus arestarea acestuia pe 28 februarie.

Ministrul Apararii va fi audiat in legatura cu cazul Ciorogarla si al militarului acuzat de tradare

SRI monitoriza, din anul 2005, actiunile subofiterului Floricel Achim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.