Autoritatile din regiunea bulgara Svistov vor folosi date istorice legate de domnitorul roman Vlad Tepes, supranumit Dracula, pentru promovarea turismului international. Bulgarii sustin ca exista date potrivit carora domnitorul roman Vlad Tepes a ocupat cetatea Kaleto din Svistov. Evenimentul s-a produs, in opinia expertilor si istoricilor, in anul 1641, cind Vlad Tepes a organizat o campanie dunareana incununata de succes impotriva otomanilor, la sud de Dunare.

Acest fapt putin cunoscut de catre istorie va fi folosit pentru stimularea dezvoltarii turismului international in orasul dunarean, a declarat un profesor de la Academia Agricola "Dimitar Apostolov Tenov" din Veliko Tirnovo, pentru Radio Focus, citat de Rompres. Profesorul, care se numara printre initiatorii Centrului de Turism din Svistov a elaborat, alaturi de studentii sai, un proiect intitulat "Turismul cultural", pentru aplicarea caruia au reusit sa obtina o finantare prin programul PHARE. Valoarea proiectului se ridica la suma de 306 000 de euro, iar pina la sfirsitul lunii iunie se vor incheia lucrarile la un punct de primire a turistilor in orasul antic Nove Krai, din Svistov.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.