De fiecare data cand cele 19 milioane de utilizatori zilnici ai serviciului online pus la dispozitie de Google Inc. navigheaza pe Internet in cautarea unui fost coleg de clasa sau, pur si simplu, cauta siteuri cu ajutorul celui mai popular motor de cautare, toate aceste informatii sunt pastrate intr-o baza de date.
In climatul actual al sporirii supravegherii la nivel guvernamental, mai ales in Statele Unite, unde dreptul la intimitate in balanta cu securitatea nationala provoaca ingrijorari si dezbateri aprinse, imensa arhiva de date a Google poate fi o tinta tentanta.

Portalul pastreaza in memorie toate serviciile utilizate, sintaxele de cautare si informatiile de identificare a calculatoarelor de la care s-a accesat serviciul, iar datele sunt pastrate in arhiva multi ani, relateaza Reuters. Unii experti in ceea ce priveste dreptul la intimitate, care, altfel, apreciaza Google, avertizeaza ca arhivele companiei ar putea deveni o baza de date foarte valoroasa pentru anchetatorii Administratiei de la Washington, care ar putea astfel sa evite legile drastice intrate in vigoare dupa scandalul Watergate. "Daca ar aparea un oficial si ar spune: '"Vrem sa fim informati de fiecare data cand aceasta sintaxa de cautare este utilizata>>?", a comentat Lauren Weinstein, cofondator al People for Internet Responsability.

Sursa: Realitatearomaneasca.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.