Un grup de tineri mascati a incendiat marti dimineata noua vagoane de tren, intr-o gara din Kuifisia, localitate situata la nord de Atena, a anuntat politia citata de AFP.

Circa 20 de tineri cu cagule si masti le-au cerut pasagerilor dintr-un tren sa paraseasca vagoanele, dupa care au aruncat cu cocteiluri molotov, a precizat un purtator de cuvant al companiei de cai ferate Atena-Piraeus Electric Railways Company (ISAP) , citat de televiziunea NET.

Potrivit politiei, opt dintre vagoane au fost distruse in totalitate, iar gara Kuifisia a fost, de asemenea, avariata, informeaza NewsIn.

"Fiecare dintre vagoane are o valoare de 1,5 milioane de euro, iar pagubele sunt considerabile",
a adaugat purtatorul de cuvant al ISAP, care a precizat ca statia va ramane inchisa pana cand vagoanele distruse vor fi mutate.

Autorii atacului au reusit sa fuga si politia nu a arestat pe nimeni.

Mai multe atentate cu dispozitve incendiare, care nu s-au soldat cu victime, s-au inregistrat in ultimele saptamani la Atena si Salonic. De asemenea, in cele doua orase au avut loc ciocniri intre tineri si politie, dupa ce un tanar a fost ucis accidental de un politist, in 6 decembrie, in capitala elena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.