Fortele de ordine elene au folosit luni seara gaze lacrimogene impotriva a sute de imigranti care protestau in portul Patras, dupa ce un afgan ar fi fost ranit grav cand incerca sa se urce intr-un camion cu destinatia Italia, potrivit politiei locale citate de AFP.

Tanarul afgan, a carui varsta si identitate nu au fost dezvaluite, incercase sa se urce ilegal intr-un camion, care se pregatea sa se imbarce pe un feribot cu destinatia Italia, dar a cazut si a fost calcat de masina. El a fost transferat in stare grava la spitalul din Patras, port care face legatura intre Grecia si Italia, relateaza NewsIn

In urma acestui incident, sute de imigranti care locuiesc intr-o tabara ilegala din apropiere de port au manifestat si au dat foc pubelelor pe strada principala din Patras, unde circulatia a fost intrerupta timp de mai multe ore.

Mai multi imigranti ilegali, majoritatea afgani, cu varste cuprinse intre15 si 25 de ani, locuiesc de cativa ani in aceasta tabara, fara apa si in conditii de igiena deplorabile.

Inaltul comisariat al ONU pentru refugiati (UNHCR) si mai multe organizatii neguvernamentale pentru apararea drepturilor omului au calificat situatia imigrantilor drept o "urgenta" si i-au cerut Greciei sa "imbunatateasca sistemul de cereri de azil si infrastructurile" de primire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.