Un tribunal din Zagreb l-a condamnat luni pe fostul general croat Vladimir Zagorec la sapte ani de inchisoare pentru deturnarea a circa cinci milioane de dolari, intr-o afacere de trafic cu arme, relateaza AFP.

Zagorec a fost declarat vinovat de "abuz de putere" in acest dosar care dateaza din perioada 1993-2000, cand era ministru adjunct al apararii si responsabil pentru achizitionarea de armament, a spus judecatorul Sinisa Plese, potrivit NewsIn.

Tribunalul a mai ordonat fostului general sa restituie statului croat suma de cinci milioane de dolari.
Apararea lui Zagorec a spus ca aceste acuzatii sunt fara fundament si a cerut achitarea sa.

Zagorec, in varsta de 45 de ani, a fost extradat la inceputul lunii octombrie de Austria, unde se refugiase in primavara lui 2007, cand justitia croata se pregatea sa-l puna sub acuzare.

Potrivit Parchetului, plecand de la Ministerul Apararii in 2000, Zagorec a luat cu el o cantitate de diamante in valoare de circa cinci milioane de dolari, ce-i fusese data in 1993 ca o garantie de un om de afaceri german, in cadrul unei tranzactii de armament.

Zagorec este considerat de presa croata drept unul dintre cei mai bogati oameni ai tarii, cu o avere estimata la peste 26 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.