Un incendiu a distrus in cursul noptii de vineri spre sambata un club apartinand unui roman din Vicenza, iar anchetatorii nu exclud posibilitatea unui atac, relateaza cotidianul Il Giornale

Potrivit primelor estimari, pagubele provocate de incendiu se ridica la cel putin 150.000 de euro.
Vineri seara, localul Dunarea Club, apartinand romanului Dumitru Nicolae, in varsta de 38 de ani, si italianului Renzo Manca, in varsta de 48 de ani, era inchis. De altfel, clubul este deschis numai de sarbatori sau daca este rezervat. In jurul orei locale 3.10 (4.10 ora Romaniei), un echipaj al politiei care patrula in zona a vazut fum si a auzit alarma cladirii. Agentii au alertat pompierii, care au stins cu greu focul.

Potrivit anchetatorilor, este posibil ca incendiul sa fi izbucnit pe ringul de dans din mijlocul localului, apoi sa se fi extins la mobilier si la grindele de sustinere. Sambata dimineata, interiorul cladirii era distrus aproape in totalitate.

Politia a descoperit ca una dintre ferestre fusese fortata, probabil inainte de incendiu. Astfel, anchetatorii cred ca fie cineva a intrat pe acolo pentru a da foc clubul, fie a aruncat inauntru o sticla incendiara. Insa, inainte de a se pronunta ei asteapta rezultatele expertizei pompierilor.

Localul Dunarea a fost deschis in urma cu putin timp si este frecventat de romanii din Vicenza, dar si de alti imigranti din Europa de Est, in special de albanezi. Politia si carabinieri au intervenit de cateva ori la acest club pentru a calma spiritele, iar in luna noiembrie un tanar a fost ranit cu un cutit acolo.

"Noi nu am avut niciodata probleme cu nimeni si nici nu am primit amenintari", au declarat proprietarii, citeaza NewsIn.

Tot in weekend, un italian a fost arestat la Napoli pentru ca ar fi violat un copil roman in varsta de opt ani, relateaza agentia Adnkronos. Potrivit acuzarii, barbatul in varsta de 28 de ani, a profitat de lipsa parintilor copilului, care lucrau ca vanzatori ambulanti. Astfel in timpul zilei, el era incredintat, impreuna cu sora sa, putin mai mare, in grija vecinilor, printre care si agresorul.

Politia il cerceteaza pe italian si pentru a stabili daca a comis si alte abuzuri sexuale.

De asemenea, anchetatorii insarcinati cu dosarul violarii unei italience in varsta de 14 ani, in noaptea de Sfantul Valentin, la Roma, au cerut repetarea testelor ADN ale celor doi romani suspectati - Karol Racz, in varsta de 36 ani, si Alexandru Isztoika Loyos, in varsta de 19 ani.

Primele rezultatele nu atesteaza fara urma de indoiala ca ei sunt vinovati: profilele lor genetice nu corespund in mod clar cu urmele biologice prelevate de pe corpul si hainele victimei.

In urma cu doua saptamani, Racz si Loyos au fost arestati pentru ca ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani si l-ar fi batut pe prietenul ei, intr-un parc din Roma. Dupa cateva ore de interogatoriu, unul dintre cei doi suspecti, Loyos, si-a recunoscut fapta si l-a denuntat si pe conationalul sau.

Ulterior, insa, el a revenit asupra declaratiei sale, sustinand ca a marturisit la presiunea politistilor italieni si romani. La randul sau, Racz a negat inca de la inceput ca ar fi vinovat, afirmand ca are un alibi.
02 martie 2009 10:45


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.