Presedintele american Barack Obama a acceptat invitatia de a participa la un summit SUA-UE in 5 aprilie la Praga, a anuntat duminica premierul ceh Mirek Topolanek, a carui tara detine presedintia UE, relateaza AFP.

Cehia si-a anuntat intentia de a gazdui un asemenea summit inca din primele zile ale mandatului la presedintia UE si avansase inceputul lunii aprilie ca data, relateaza NewsIn.

De altfel, summitul UE-SUA a fost inca un motiv de tensiuni intre Cehia si Franta, dupa zvonurile persistente din februarie cum ca Parisul ar vrea sa il organizeze la Strasbourg. Cehia doreste ca "presedintele Statelor Unite sa lanseze semnalul ca tarile mici din Europa sunt pentru el parteneri la fel de importanti ca tarile mai mari", declarase ministrul ceh de externe Karel Schwarzenberg, care a facut recent o vizita la Washington.

Obama isi anuntase deja participarea la summitul G20 de la Londra din 2 aprilie si la summitul aniversar al NATO din 3-5 aprilie, organizat in comun de catre Franta si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.